Performanță Sportivă (Cognitive Performance)

În majoritatea sporturilor, este necesară aplicarea unei forțe în mod rapid. Forța musculara este determinată nu numai de calitatea masei musculare a sportivului, dar si de măsura în care fibrele dintr-un mușchi sunt activate voluntar la nivel cerebral prin impulsuri nervoase aferente și orientate spre grupele musculare respective. Totodată, mediul extern este într-o constantă schimbare în sport, ceea ce determină necesitatea de a lua decizii rapid și de a reacționa la stimuli neprevăzuți. De eficiența neuromusculară depind astfel timpul de reacție, viteza, agilitatea, coordonarea și implicit, performanța sportivă.

Dacă până de curând capacitatea neuromusculară era considerată o constantă dată de construcția genetică individuală și luată ca atare, recent marile centre pentru performanță sportivă au dezvoltat programe de antrenament cognitiv. După modelul acestora, la Concept R Training Center, am creat un program de antrenament cognitiv care combină exercițiile specifice disciplinei sportive cu aplicarea unor stimuli vizuali în scopul stimulării vitezei de procesare a informației de către sistemul nervos.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați.

Prin utilizarea unui sistem pentru antrenamente special conceput (Fitlight Training System), sportivii își pot antrena timpul de reacție, viteza, agilitatea, coordonarea (ochi-mâini, ochi-picior), vederea centrală și periferică în cadrul unor antrenamente configurate pentru disciplina sportivă practicată.

BrainToBody Fitness

Viața de zi cu zi presupune îndeplinirea unor funcții cotidiene prin realizarea unor mișcări simple, naturale, în contextul a numeroase obligații ce trebuiesc îndeplinite într-un timp limitat. Totodată, viața cotidiană este afectată de multitudinea de stimuli din mediu care ne afectează la nivel cognitiv, prin slăbirea capacității de concentrare, slăbirea memoriei, îngreunarea percepției ce determină reducerea clarității și vitezei de luare a deciziilor.

Programul Brain Fitness reprezintă un program de antrenament inovativ și dinamic ce utilizează stimuli senzoriali (vizuali și auditivi) în cadrul unui antrenament fizic funcțional (utilizând greutatea propriului corp). Activarea creierului prin aplicarea stimulilor senzoriali asigură dezvoltarea procesării senzoriale și cognitive în vederea îmbunătățirii capacităților senzoriale, capacităților motorii fine, percepției, capacității de concentrare, vitezei de reacție, memoriei, capacității de identificare a soluțiilor și de luare a decizilor. Cu alte cuvinte, te menții în formă în timp ce îți antrenezi și creierul pentru un randament superior.

Programul Brain Fitness se adresează persoanelor care își doresc să facă mișcare în contextul unui antrenament funcțional combinat cu exerciții speciale de dezvoltare a capacităților mentale, fiind potrivit pentru:

- Dezvoltarea personală și profesională a adulților ce își doresc să se mențină activi simultan cu îmbunătățirea capacităților mentale pentru performanță profesională;

- Copii energici care își doresc să facă mișcare într-un mod distractiv în timp ce lucrează la îmbunătățirea capacității de concentrare și stimularea capacităților senzoriale (vedere centrală și periferică) și motricitate;

- Persoane vârstnice care își doresc să se mențină active, să își antreneze mobilitatea, să își stimuleze capacitățiele senzoriale (vedere centrală și periferică) și să își mențină capacitățile motorii fine, capacitatea de concentrare și de reacție.

Antrenamentele sunt adaptate vârstei, nivelului de condiție fizică și obiectivelor individuale.