De ce să realizezi o evaluare prin adipometrie și stratigrafie musculară la Concept Training?

Compoziția corporală reprezintă un indicator mult mai bun al condiției tale fizice și al stării de sănătate decât greutatea corporală. Din experiența noastră, multe persoane sunt luate prin surprindere de compoziția corporală evidențiată în cadrul evaluărilor prin adipometrie întrucât grreutatea corporală nu ne indică în realitate ce se află în spatele acelui număr (grăsime, mușchi sau apă).
Adipometria este o metodă noninvazivă de analiză a compoziției corporale, care măsoară cu un grad foarte ridicat de precizie:
 • Procentul total de grăsime din corpul tău;
 • Grosimea stratului adipos în diverse zone ale corpului;
 • Grosimea masei musculare pe un anumit segment (ex. coapsă, abdomen etc.) și evidențierea dezechilibrelor musculare;
 • Cantitatea de grăsime intramusculară (estimare).
 • Calitatea musculară prin indicatori (tonicitate, ecogenitate musculară, eficiență musculară, bunăstare metabolică) ce influențează performanțele tale fizice, riscul de accidentare sau de dezvoltare a unor boli metabolice.

Când este utilă evaluarea prin adipometrie și stratigrafie musculară?

Măsurătorile prin adipometrie și stratigrafie musculară sunt utile atât pentru adulți, cât și pentru copii, în contexte diverse:
 • Vrei să afli ce se află în spatele cifrelor de pe cântar și dacă greutatea ta constituie și o compoziție corporală optima (raportul dintre grăsime, masa non-grasă și apă)
 • Vrei să verifici care este compoziția ta corporală la începutul unui program de slăbit
 • Vrei să te asiguri că pierzi din grăsime (și nu din masă musculară) și vrei să urmărești cum evoluezi pe parcursul unui program de slăbit
 • Lucrezi la dezvoltarea masei musculare și vrei să-ți evaluezi periodic progresul (grosimea masei musculare, sănătatea metabolică a mușchilor)
 • Vrei să afli dacă compoziția ta corporală actuală îți susține performanța sportivă și dacă ești la risc de accidentare, cu evidențierea unor aspecte legate de optimizarea alimentației tale în acest scop
 • Vrei să afli ce riscuri ai de a dezvolta anumite boli influențate de procentul de grăsime corporală.
 • Vrei o evaluare corectă și precisă (bazată pe compoziția ta corporală) a necesarului tău caloric zilnic

Care sunt avantajele adipometriei cu ultrasunete?

La Concept Training am investit în tehnologia adipometriei cu ultrasunete pentru a putea oferi cele mai avansate evaluări de compoziție corporală și calitate musculară. Specialiștii noștri sunt antrenați pentru a identifica posibile deficiențe specifice legate de alimentație sau de antrenement/pregătire fizică în cadrul acestor evaluări.
 • Aparatura noastră are o precizie ridicată, mult mai mare decât a altor instrumente din domeniu (cum ar fi analizoarele cu bioimpedanță).

 • Măsurătorile realizate prin tehnologia noastră sunt independente de variabile precum poziţia corpului, contracţia musculară (când ne-am antrenat ultima oară), ţesutul conjunctiv sau elasticitatea pielii şi nu sunt deloc influenţate de consumul de alcool, cofeină, lichide sau de nivelul de hidratare. Astfel, măsurătorile pot fi efectuate în orice moment al zilei.

 • Tehnologia utilizată reprezintă singura metoda prin care se obţine o reprezentare vizuală a ţesuturilor – piele, țesut adipos (superficial și profund, intra-muscular), mușchi și prin care se poate evalua CALITATEA MUSCULARĂ – informații extrem de importante în procesul obținerii unor rezultate pozitive reale

 • Reprezintă un instrument esential pentru evaluarea punctelor de plecare și a evoluției în timp prin vizualizarea micilor variaţii reale din cadrul măsurătorilor în milimetri şi nu în procente de masă grasă.

 • Procentul de grăsime corporală și calitatea musculară au un impact direct asupra performanțelor fizice, riscului de accidentare, stării de sănătate (riscul de a face diabet, accident vascular cerebral sau boli de inimă)

Detalii și prețuri:

Prețul pentru analiza avansată a compoziției corporale și calității musculare este de 200 RON.

Include evaluarea compoziției corporale și calității musculare prin adipometrie și stratigrafie ecografică cu interpretarea rezultatelor (compoziție corporală detaliată, indici adipometrici si musculari, calcul necesar caloric, evaluare riscuri).

Evaluarea durează între 30 de minute și 45 de minute.